WRC 10 -rallipelin virallinen kilpapelikausi alkaa perjantaina

PAN Vision Finlandin jakelema ja NACONin julkaisema WRC 10 -rallipeli aloittaa ensi viikonloppuna puolen vuoden mittaisen kisakauden.

eyJEUlNBcHBOYW1lIiA6ICIiLCAiRFJTUHJvZmlsZU5hbWUiIDogIiIsICJTaG9ydE5hbWUiIDogIiIsICJDbXNJZCIgOiAiIn0=

WRC-rallipelikokemuksen tarjoava WRC 10 -ajopeli on jo peräti kuudennen peräkkäisen kerran eSports WRC Championship -kisakauden ajopeli. Rallin virtuaalinen mestaruus ajetaan kansainvälisen autoliiton FIAn virallisella ajopelillä, joka tarjoaa pelaajilleen aidon ja vauhdikkaan pelikokemuksen WRC-autojen ja -kisojen maailmassa.

Toiminnantäyteinen kisakalenteri koostuu 13 osakilpailusta, joka alkaa perjantaina 4. helmikuuta Monte Carlosta ja kestää läpi koko viikonlopun 7. helmikuuta saakka. Viimeinen kisa ajetaan Kreikassa 12.-15. elokuuta välisenä aikana. Osakilpailuissa on myös mukana Suomi omalla kisallaan. Kauden aikana kisaajat käyvät läpi myös viisi uutta rallia, jotka sijoittuvat Espanjaan, Belgiaan, Kroatiaan, Viroon ja Kreikkaan. Kilpailun kaava on sama kuin vuoden 2021 kisoissa eli kisakauden kahdeksan parasta kuljettajaa pääsevät lopulta kilpailemaan keskenään maailmanmestaruudesta myöhemmin julkistettavana ajankohtana.

Kilpailu on avoin kaikille WRC 10 -pelaajille. Viime vuonna osallistujia oli yli 15 000 kuljettajaa eri maista, jotka ottivat osaa kisaan 13 eri kierroksella. Kisa huipentui Kreikan Akropolisralliin, jossa ratkaistiin koko kisan mestaruus. Tämän vuoden kisoihin ovat jo rekisteröityneet Race Clutchin, Virtual Best Racingin ja Team Williamsin ajotiimit, mikä takaa huipputason kisakokemuksen.

WRC 10 -rallipeli käy läpi rallin mestaruussarjan historiallisten ajoneuvojen ja kisojen kautta. Peli tarjoaa mahdollisuuden osallistua virtuaalisesti rallihistoriaa muovanneisiin 19 tapahtumaan ja kokea nämä kisat omin silmin. Mukana on kuusi historiallista rallia, joita ovat esimerkiksi legendaarinen Akropolisralli Kreikassa ja maineikas Sanremon ralli Italiassa. Näiden ohella mukana on 20 legendaarista ralliautoa vuosikymmenten varrelta. Näitä ovat muun muassa Alpine, Audi, Lancia, Subaru, Ford, Mitsubishi ja Toyota eri malleillaan. Pelisarjan kehuttua fysiikanmallinnusta on hiottu entistä paremmaksi ja pelaajia odottaakin aiempaa aidompi ajotunnelma. Huomiota on myös kiinnitetty aerodynamiikkaan sekä turbon ja jarrujen toimintaan erilaisilla ajopinnoilla. Myös ajettavuus ja pelin äänimaailma ovat kohentuneet, mikä saa pelin tuntumaan siltä kuin pelaaja olisi kuljettajana oikeassa ralliautossa. Äärimmäisen suosittu urapelitila on monipuolistunut uusin muokkaustyökaluin. Pelaaja voi helposti luoda halutunlaisen kisatallin omalla tiimillään. Mukana on myös 52 virallista tiimiä vuoden 2021 tiedoilla eri WRC-luokista. Näitä ovat WRC, WRC2, WRC3 ja nuorten kuljettajien Junior WRC. Mukana on myös neljä täysin uutta rallia Virossa, Kroatiassa, Belgiassa ja Espanjassa.

WRC 10 on saatavilla sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X/S-, Xbox One- ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 3.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.