eSports

eSports eli eUrheilu tuli ryminällä ja kasvaa kasvamistaaa myös Suomessa. Tulemme tämän sivuston ajankohtaista osiossa ottamaan myös tähän alaan kantaa tavalla tai toisella – pääsääntöisesti positiivisessa valossa.

CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive on Valve Corporationin ja Hidden Path Entertainmentin kehittämä taktinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli joka on neljäs Counter-Strike-sarjan peli. Peli julkaistiin 21. elokuuta 2012 Mac OS X:lle, PlayStation 3:lle, Windowsille ja Xbox 360:lle.

PUBG

PlayerUnknown’s Battlegrounds on massiivinen monen pelaajan verkkopeli, jonka on kehittänyt korealainen Bluehole. Pelin pääsuunnittelija on Brendan ”PlayerUnknown” Greene. Pelin idea perustuu Greenen aikaisempiin modeihin ARMA 2 -pelille.

Dota 2

Dota 2 on Valve Corporationin kehittämä ja julkaisema strategiapeli Microsoft Windowsille, OS X:lle ja Linuxille. Peli on itsenäinen jatko-osa Defense of the Ancientsille, joka on yhteisövoimin kehitetty Warcraft 3 -pelin modi.

League of Legends

League of Legends on Riot Gamesin kehittämä tietokonepeli, joka julkaistiin vuonna 2009 Microsoft Windowsille, ja myöhemmin vuonna 2013 OS X:lle. Peli on saanut inspiraationsa Warcraft III: The Frozen Throne -pelin moninpelikartasta Defense of the Ancients

Smite

SMITE on jumalten taistelukenttä verkossa. Pelaajat voivat valita omansa lukuisten eri jumalten joukosta ja käyttää ainutkertaisia ylimaallisia voimia vastustajien päihittämiseen 5 vs. 5 -tiimiotteluissa. SMITE tuo uusia tuulia MOBA-genreen; ylhäältä päin seurattavan toiminnan sijaan pelissä käytetään kolmannen persoonan näkymää, joka vie pelaajat suoraan taistelun tuoksinaan.

Rocket League

Rocket League on Psyonixin kehittämä ja julkaisema scifi-ympäristöön perustuva online-urheilupeli, jossa pelataan rakettiautoilla pallopelejä. Peli julkaistiin Euroopassa 7. heinäkuuta 2015 Steam- ja PlayStation 4 -alustoille

EA Sports

EA Sports peluuttaa turnauksia useammassa urheilupelissään.

Starcraft II

StarCraft II: Wings of Liberty on Blizzard Entertainmentin kehittämä ja julkaisema reaaliaikainen strategiapeli. Peli on julkaistu vuonna 2010 Mac OS X:lle ja Windowsille. Pelin on ilmoitettu olevan kolmiosaisen trilogian ensimmäinen osa. Pelitrilogian jokainen osa käsittelee erikseen yhtä pelin rotua.

Overwatch

Overwatch on Blizzard Entertainmentin kehittämä ja julkaisema monen pelaajan ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli julkistettiin vuoden 2014 marraskuussa BlizzCon -nimisessä tapahtumassa, ja sen suljettu betatestaus aloitettiin syksyllä 2015

Heartstone

Hearthstone on Blizzard Entertainmentin kehittämä ilmaiseksi pelattava, mikrotransaktioilla rahoitettava digitaalinen keräilykorttipeli. Tieto pelin ilmestymisestä julkaistiin vuoden 2013 Penny Arcade Expoon -tapahtumassa. Pelin avoin beta-testaus alkoi tammikuussa 2014, ja se julkaistiin 11. maaliskuuta 2014

Clash Royale

Clash Royale on Supercellin kehittämä ja vuonna 2016 julkaisema freemium-strategiapeli iOS- ja Android-laitteille. Peli on yhdistelmä keräilykortti- ja tornipuolustus- sekä reaaliaikaista toimintastrategiapeliä.

Fortnite

Fortnite on Epic Games -yhtiön kehittämä ja julkaisema verkossa pelattava kolmannen persoonan ammuntapeli, jossa on selviytymispelin ja roolipelin ominaisuuksia.


.