Konsolipelit

PS4

Maailman suosituin pelikonsoli ja viihdekeskus Playstation 4, tarjoaa tuhansia huippupelejä koko perheelle, huippusovelluksia kuten Netflix, Yle Areena, YouTube ja HBO Nordic sekä hauskoja lisätarvikkeita kuten VR-laseja, peliratteja, ohjaimia ja mikrofoneja.

Xbox 360

Xbox 360 on Microsoftin valmistama ja alun perin 2005 julkaisema pelikonsoli. Konsoliin integroidun Xbox Live -palvelun avulla voidaan pelata verkossa ja ladata Games On Demand/Arcade-pelejä, pelidemoja, trailereita, televisio-ohjelmia ja elokuvia. Xbox 360 on Xboxin seuraaja ja Xbox Onen edeltäjä. Se kilpaili Sonyn PlayStation 3:n ja Nintendon Wiin kanssa seitsemännen sukupolven pelikonsolimarkkinoilla.

Nintendo Switch

Nintendo Switch (koodinimeltään Nintendo NX) on Nintendon pelikonsoli, joka julkaistiin 3. maaliskuuta 2017. Pelikonsolia voi käyttää sekä kannettavana käsikonsolina että telakoituna kotikonsolina, joka kytketään televisioon. Laitteessa on kaksi irrotettavaa Joy-Con-ohjainta, joita voi käyttää joko erikseen tai pidikkeeseen kiinnitettynä, jolloin ne muodostavat perinteisen peliohjaimen.

XBox One

Microsoftin Xbox One -pelikonsoli tarjoaa suuren kirjaston huikeita pelejä sekä loistavat sovellukset kuten Netflix, Spotify, YouTube ja muita. Voit myös helposti striimata pelikuvaasi suoraan konsolista Mixer-palveluun. Moninpeli onnistuu Xbox Live -palvelun kautta.

PS 3

PlayStation 3 (viralliselta lyhenteeltään PS3) on kolmas Sony Computer Entertainmentin valmistama pelikonsoli, joka julkaistiin Itä-Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa marraskuussa 2006 ja Euroopassa maaliskuussa 2007. PlayStation 3 kilpaili Microsoftin Xbox 360:n ja Nintendon Wiin kanssa seitsemännen sukupolven pelikonsoleiden markkinoilla. Konsolin seuraaja PlayStation 4 saapui myyntiin 32 maassa marraskuussa 2013.

PlayStation 3:n suurimmat erot sen edeltäjään, PlayStation 2:een, ovat verkko-ominaisuuksissa ja konsolin teknologiassa. Konsolin verkkopalvelun nimi on PlayStation Network. Muita PlayStation 3:n merkittäviä ominaisuuksia ovat konsolin monipuoliset multimediaominaisuudet, Cell-suoritin ja Full HD -teräväpiirtotuki. PlayStation 3 -pelit on tallennettu aluekoodittomille Blu-ray-levyille.

Nintendo Wii U

Wii U on äärimmäisen suositun Wii-pelikonsolin seuraaja ja se sisältää kaiken, mikä teki edeltäjästään mahtavan. Wii U tarjoaa myös Full HD-grafiikkaa ja peliohjaimen, jossa on sisäänrakennettu kosketusnäyttö, joka mahdollistaa täysin ainutlaatuisia pelikokemuksia.

PSP

PlayStation Portable, PSP, on Sony Computer Entertainmentin (SCE) valmistama käsikonsoli. PSP julkistettiin ensimmäisen kerran E3-messuilla vuonna 2003 ja paljastettiin 11. toukokuuta 2004 Sonyn lehdistötilaisuudessa E3-messuilla. Laite tuli myyntiin ensimmäisenä Japanissa 12. joulukuuta 2004 ja se julkaistiin Pohjois-Amerikassa sekä Euroopassa maaliskuussa 2005. Suomessa se tuli myyntiin 1. syyskuuta 2005. PSP on myynyt kesäkuuhun 2007 mennessä 26 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa.

Nintendo 3DS

Nintendo 3DS on Nintendon käsipelikonsoli, joka pystyy tuottamaan 3D-efektejä ilman erikoislaseja. Laite esiteltiin vuoden 2010 E3-messuilla ja julkaistiin Euroopassa 25. maaliskuuta 2011.

Nintendo 3DS sisältää ristiohjaimen ohella pyöreän analogisen ”slide pad” -liukuohjaimen. Laitteessa on myös gyroskooppi, liiketunnistin ja 3D-tehosteen säädin. Laite pystyy toistamaan 3D-elokuvia, kuvaamaan 3D-kuvia sekä 3D-videoita ja se on yhteensopiva DS- ja DSi-pelien kanssa. Aiemman Game Boy -konsolisarjan tai Game Boy Advancen pelikasetteja laite ei tue. Game Boy Advance -pelejä voi mahdollisesti tulla ladattavaksi Nintendo eShopista. eShoppiin tulee joka torstai uusi peli ladattavaksi. Game Boy -pelit on jo varmistettu eShoppiin tuleviksi. Näistä ainakin osa on maksuttomia. 3DS:ssä on enemmän laskentatehoa ja se pystyy tuottamaan tarkempaa grafiikkaa ja ääntä kuin Nintendo DSi tai Nintendo DS. Pelinkehittäjä Nick Ricksin mukaan laitteen laskentateho vastaa suurin piirtein Wii-pelikonsolia. Nintendo 3DS:n suuri ohjelmistopäivitys joka sisälsi mm. eShopin ja mahdollisuuden siirtää mm. valokuvia ja DSiWaresta ostetut pelit 3DS:lle ilmestyi 7. kesäkuuta 2011. Nintendo 3DS:ään tuli myös uusi metallinpunainen värivaihtoehto, joka tuli myyntiin Euroopassa 30. syyskuuta 2011.

.