PC Gaming

PC peleillä pelataan ilman eSports nimikettäkin, yksin kotona, kavereiden kanssa verkossa. Pelaaminen ei ole hävinnyt tai väistynyt, peruspelaamisen oheen vain on tullut mahdollisuus ansaita pelaamisella rahaa.

Tietokonepelaamisen historia alkuajoista nykyaikaan – millaisia ovat olleet suosikkipelit eri aikakausilla

Tietokonepelaamisen historia on pitkä ja monimuotoinen, ja pelien suosio ja genretyypit ovat kehittyneet merkittävästi ajan myötä. Seuraavassa on esimerkkejä suosituista peleistä eri aikakausilla:

1970-luku ja 1980-luku:

 • Pong (1972): Yksi ensimmäisistä kaupallisista videopeleistä, joka perustui yksinkertaiseen pingispeliin.
 • Space Invaders (1978): Klassinen ammuntapeli, jossa pelaajan tavoitteena oli tuhota avaruusolioita ennen kuin ne pääsisivät maan pinnalle.
 • Pac-Man (1980): Maailmanlaajuisesti tunnettu peli, jossa pelaaja ohjasti Pac-Mania sokkelossa, jossa piti syödä pisteitä ja vältellä aaveita.

1990-luku:

 • Super Mario Bros. (1985): Nintendo Entertainment Systemin (NES) julkaisema klassikkopeli, jossa pelaaja ohjasi Mario-hahmoa pelastaakseen prinsessa Peachin.
 • Doom (1993): Ensimmäinen suosittu ensimmäisen persoonan ammuntapeli (FPS), joka asetti pelaajan taistelemaan demonien kanssa avaruusasemalla.
 • The Legend of Zelda: Ocarina of Time (1998): Toimintaseikkailupeli, jossa pelaaja ohjasi Link-hahmoa pelastaakseen prinsessa Zeldan ja Hyrule-maailman pahuuden voimilta.

2000-luku:

 • World of Warcraft (2004): Massiivinen monen pelaajan online-roolipeli (MMORPG), joka sijoittui Fantasiamaailmaan ja tarjosi pelaajille valtavan virtuaalisen maailman tutkittavaksi ja seikkailtavaksi.
 • Call of Duty -sarja (2003 – nykyhetki): Suosittu ensimmäisen persoonan ammuntapeli (FPS), joka keskittyy sotilastoimintaan ja moninpelikokemuksiin.
 • Minecraft (2011): Avoin maailma -peli, jossa pelaajat voivat rakentaa ja tutkia luovassa ympäristössä, ja se on saavuttanut valtavan suosion monen ikäisten pelaajien keskuudessa.

Nykyaika:

 • Fortnite (2017): Battle Royale -peli, jossa useat pelaajat taistelevat selviytyäkseen ja viimeisenä jääneet voittavat. Se on tullut erittäin suosituksi monenikäisten pelaajien keskuudessa.
 • PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) (2017): Toisen suosittu Battle Royale -peli, joka toi genren laajempaan tietoisuuteen. Pelaajat taistelevat selviytyäkseen saarella ja viimeinen eloonjäänyt voittaa.
 • Overwatch (2016): Tiimipohjainen moninpelipeli, jossa pelaajat ottavat roolin erilaisissa sankaripersoonissa ja taistelevat tiimityönä.

On tärkeää huomata, että tämä lista edustaa vain muutamia esimerkkejä suosituista peleistä eri aikakausilla, ja pelien suosio ja valikoima ovat laajentuneet huomattavasti vuosien varrella. Pelaajien mieltymykset ja suositut pelit vaihtelevat eri alueilla ja eri pelaajaryhmissä.

pikapelaaminen

Pikapelaaminen videopeleissä ja mobiilipeleissä

Videopelien ja mobiilipelien pelaaminen on suositumpaa kuin koskaan aiemmin. Pelaamista harrastetaan pikana, mikä tarkoittaa sitä, että pelisessiot ovat lyhytkestoisempia, mutta…
pikapelaaminen

Pelien pelihahmojen rärkeys eri peleissä

Videopelit ovat monille meistä enemmän kuin vain ajanvietettä – ne tarjoavat mahdollisuuden uppoutua erilaisiin maailmoihin ja seikkailla mielikuvituksellisissa seikkailuissa. Yksi…

Pelikahvilat – mistä niissä on kyse ja mistä ne tulivat

Pelikahvilat ovat paikkoja, joissa ihmiset voivat kokoontua pelaamaan tietokone- ja videopelejä. Ne tarjoavat tietokoneita, pelikonsoleita ja pelivarusteita, kuten ohjaimia…

TURTLE BEACHIN PALKITTU STEALTH 700 GEN 2 MAX JA STEALTH 600 GEN 2 MAX -SARJAN

Turtle Beachin kriitikoiden ylistämä Stealth 700 Gen 2 MAX lisää yhteensopivuuden useampien pelijärjestelmien kanssa ja 40+ tunnin akunkeston sarjan jo ennestään vaikuttavaan…

Viikinkiteemainen Assassin’s Creed Valhalla -toimintapeli laajentui ilmaisella

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft ammentaa aineksia uuteen seikkailuunsa viikinkisaagojen manalasta. Toimintaseikkailua, roolipelaamista ja…

Fantasy Town on nyt saatavilla iOS:lla ja Androidilla

Auta jälleenrakentamaan Arsendalin kuningaskunta viljelemällä, tutkimalla ja seikkailemalla tässä ainutlaatuisessa mobiiliviljelysimulaattorissa! Hampuri, 18. heinäkuuta 2022 –…

Ole ensimmäisten joukossa kokemassa Rough Justice Seneca Cityssä!

Tee kaikkesi saadaksesi aloitteleva turvallisuusvirastosi menestymään tässä 80-luvun noir-henkisessä rikosten täyteisessä, likaisuuden rajoja ylittelevässä ja kostoa etsivässä…

gamigo panostaa ilmastoon

gamigo liittyy Playing for the Planet Allianceen ryhtyäkseen toimiin planeetan hyväksi yhdessä yli 35 peliyrityksen kanssa. Hampuri, 30. toukokuuta 2022 – gamigo on ylpeä…

Ilmaista kilpapelaamista tarjoavan Roller Champions -urheilupelin aloituskausi

Pelikonsoli-, mobiili– ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft on tänään julkaissut Roller Champions -urheilupelin pelikonsoleille ja tietokoneille. Vauhdikasta…
.